Leesvoer
Het is leuk om aan een breed publiek te vertellen over wat me beweegt met mijn plantforward missie. Soms word ik geïnterviewd, andere keren schrijf ik essays over mijn keukenleven. Of columns over wat me bezighoudt in de duurzame gastronomie.
Waar ben je nieuwsgierig naar?
How French culinary traditions are the fundament for plant-forward gastronomy
How can traditional French culinary techniques be a key to a sustainable future? I went back to school to do a presentation about just that!
Plantforward in Parijs, het mekka van de gastronomie, hoe dan?
Gatronomie is van groot belang voor diplomatie. En daar mag ik ook mijn steentje aan bijdragen. Op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Parijs.
Ambassadeur zijn van We’re Smart World? Check!
Wat mooi, ambassadeur zijn van We’re Smart Green en met deze toffe mannen samenwerken!
Zeven circulaire lessen uit het eerste zero waste restaurant ter wereld
Zeven tips -afgekeken bij Silo- om ook in jouw restaurant meer circulair te werken.
Het Nijmeegse restaurant Flores over hun zoektocht naar verduurzaming
Deze keer is Sheila bij Flores in Nijmegen. Ze was geïntrigeerd door foto’s die eigenaar Elroy Slijkhuis postte van een plankje groentencharcuterie gemaakt met koji. Waar zou dat naar smaken? En wat is koji eigenlijk?
Jonge talenten van De Nieuwe Winkel**, Flore** en Spectrum** koken samen in pop-up
Piepjong, maar supe gedreven. Naast hun werk in sterrenzaken zoals Spectrum, Flore en De Nieuwe Winkel runnen deze talentenhun eigen ‘restaurant’.
‘Jonge’ chefs leren in Low Food Chefs Academy werken volgens vaste formule
BIj de finale van de low food chefs academie leerde ik een formule
Kasvio – een boswandeling met goede vrienden
Kasvio in de Metaal Kathedraal. Geniet van innovatie en creativiteit in het herbarium van chef Mari Pitkänen
Maak kennis met de Spaanse Emile van der Staak: chef Xavier Pellicer
Maak kennis met de Spaanse Emile van der Staak
Duurzaamheid hoef je niet van de daken te schreeuwen, maar je moet het wel doen!
Op de uitreiking van de Food100 helden awards ontmoette ik de winnaars. En viel me op dat sommigen helemaal niet praten over duurzaamheid. Wat doen ze dan wel om Held te worden?
Spaanse sterrenchef Begoña Rodrigo: "Een normale werkweek was de grootste uitdaging"
“In groenten kan je veel meer creativiteit kwijt, dan in vleesgerechten. Ontmoet Begoña Rodrigo, chef en eigenaar van La Salita (*) in Valencia.
Japanse plant-forward chef Keiko Kuwakino werkt zes tot twaalf maanden vooruit
Dit is Keiko Kuwakino uit Japan. De beste plantbased chef (female) van 2023. Kijk ons nou…
Chez Nina – plantaardig geesteskind van kookboeken-schrijver en cateraar Nina Olssen gaat viral
Chez Nina in Amsterdam. Hoog op smaak, mooie kleuren. Vegetarisch en plantbased. Een feest.
Brasserie Surréaliste
Brasserie Surréaliste, een bierbrouwer, bar en restaurant in Brussel in een waanzinnig ‘over de top’ art-deco gebouw
les Gastrosophes - een nomadische cateraar die de gastronomie wil democratiseren
Les Gastrosophes, een nomadische cateraar uit Anderlecht die met een maandelijkse secret pop-up ervoor zorgt dat ‘iedereen aan een banket kan aanzitten’.
Entropy: fine dining creëren uit de energie van een puinhoop
Entropy in Brussel, een fine dining restaurant waar ze duurzaamheid ver doorvoeren: de winst wordt gebruikt om daklozen te voeden.
OK coffee - leert je alles wat je (nog) niet wist over koffie en Brussel of Parijs (en binnenkort…..)
Ok coffee. Na deze ruige stadstour drink je je koffie nooit meer hetzelfde.
Hartstikke herfstige pop-up
De herfstige pop-up bij de Groene Afslag was een feest. Ook al hadden we de eiwit transitie in het menu verstopt!
Oohlala, bruisend Brussel
Een dagje zwerven door Brussel op zoek naar duurzame gastronomie. Op uitnodiging van Visit Brussel, en dan zie je echt toffe dingen
Herken je dit? Dan zoek ik jou!
Een mini nieuwsbrief met een aankondiging van pop-ups en workshops.
Word je van al dit leesvoer hongerig om samen te werken? Ik hoor graag van je.
- 0 km
- Aggy Kan
- Amsterdam
- Asperge
- bar
- belgie
- BNR
- brussel
- carriereswitch
- Catalunya
- Changemaker
- Chef
- Coaching
- Column
- congres
- De Groene Afslag
- De Kas
- de Nederlanden
- Design
- diversiteit
- Diversiteit
- Dutch Cuisine
- Duurzaam
- duurzaam
- Duurzame gastronomie
- entropy
- Essay
- Fietsen
- fine dining
- Focus
- focus
- food 100
- Food Inspiration
- Gastronomie
- gastvrij
- Goedemorgen Nederland
- green chefs hat
- groentenchef
- Het Financieele Dagblad
- in de kantine
- inspiratie
- International Taste Institute
- interview
- Japan
- japan
- jury
- koffie
- Kool
- koolrabi
- Le Cordon Bleu
- Leadership
- leiderschap
- Lessen
- leuke adressen
- lokaal
- loslaten
- low food chefs academy
- Margo Reuten
- Mari Maris
- mealpreppen
- menu rapide
- michelin
- Michelin
- Moed
- nazka
- nowaste
- NRC
- parijs
- Paris
- Performance
- plantbased
- Plantbased
- podcast
- pop-up
- print en online
- Purpose
- radio
- reizen
- restaurant
- robot
- silo
- sociaal
- Spanje
- Spreker
- Stad
- talent
- Transformatie
- tweede carriere
- UK
- Vanja van der Leeden
- Vegan
- Verandering
- Vertrouwen
- Vrouw
- Vrouwen
- We're Smart
- Wnl
- Zelfvertrouwen
- zero waste
- Zoe Lensveld